Peugeot Rally Cup 2019 startuje

Motorsport
01.04.2019

F T G

Peugeot Rally Cup 2019 startuje

V posledním březnovém víkendu se uskuteční 38. ročník Kowax Valašská Rally ValMez a tím odstartuje domácí šampionát v rallye. Již třetím rokem je jeho součástí také seriál Peugeot Rally Cup CZ, který přinese řadu novinek. Potvrzený je start Reného Dohnala s Romanem Švecem, pojede také Matěj Kamenec, kterého bude tentokrát navigovat Jan Houšť.

Přihlášen je také například Petr Gargulák, Jan Kornhefr, Jiří Pohlídal nebo Milan Obadal. V minulé sezóně obsadili první tři jezdci Peugeot Rally Cupu shodné pořadí také v Mistrovství ČR ve skupině 2WD a skupině A6. Posádky s vozy Peugeot 208 R2 dojížděly v absolutním pořadí hned za nejsilnějšími speciály kategorie R5.

Nejvýraznější změnou je spojení projektu Autoklub Peugeot Rally Talent právě s pohárem Peugeot Rally Cup CZ. Oproti stávajícímu systému bude nový talentovaný jezdec z pohárových účastníků ve věku do 25 let vybrán v každé sezóně a jako nejlepší z juniorů pojede závěrečný podnik poháru „208 RALLY CUP“, pořádaném divizí Peugeot Sport ve Francii. Touto poslední soutěží francouzského šampionátu je zpravidla velmi sledovaná Rallye du Var. Účast na tomto velkém finále bude v plné výši hradit pořadatel cupu, značka Peugeot  v ČR. Čerstvou novinkou v organizaci Peugeot Rally Cupu je možnost přihlášení účastníků, kteří nebudou startovat v celé sezóně, pouze na vybrané podniky se sníženým vkladem do seriálu.

„Snažili jsme se do poháru Peugeot Rally Cup v České republice zahrnout takové změny, které co nejlépe reagují na očekávání posádek s vozy Peugeot 208 R2. Více peněz na odměnách a více zařazených závodů určitě všichni přivítají, ovšem zakončení sezony na francouzské rallye, v kolébce pohárového soutěžení značky Peugeot, bude určitě splněním velkého snu každého jezdce. Možná i další výzvou či startem do jeho nové životní rallyové etapy. Chtěl bych tímto přizvat další posádky do Peugeot Rally Cupu 2019, aby využili skvělý potenciál vozu Peugeot 208 R2 i příležitostí, které náš pohár nabízí,“říká Marco Venturini, ředitel značky Peugeot v ČR.

Pro diváky a přímé účastníky těchto rozhodně zajímavých sportovních soutěží je asi nejzajímavější, že Peugeot Rally Cup v České republice se rok od roku rozvíjí, posouvá dál a také obohacuje o další odměny pro úspěšné. Jistě stojí za pozornost, že na letošním autosalónu v Ženevě byla představena zcela nová sportovní 208 s novým tříválcovým motorem a již v příštím roce se tento vůz snad ukáže při soutěžích i u nás. Podle slov přítomného ředitele českého zastoupení Peugeot se v budoucnu můžeme také těšit na stále větší využití nových hybridních technologií i elektrické verze těchto soutěžních vozů.

Tým AUTOiNDEX.cz

Fotogalerie

Autoinzerce:
Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -