Expanze Fordu v segmentu SUV

Novinky
01.04.2019

F T G

Expanze Fordu v segmentu SUV

Automobilka Ford se rozhodla posílit svůj tržní podíl v rámci evropského trhu s automobily SUV. Pomoci ji k tomu má nejen modernizovaný Ford Edge, ale v příštím roce také ryze elektrické SUV inspirované modelem Mustang a v neposlední řadě i prodejní podpora ostatních modelů. Zajímavostí je také fakt, že se Ford bude výrazně soustředit na elektrifikovanou budoucnost.

Hlavními modely budou především Kuga a EcoSport. Nárůst prodejů Fordu Kuga bezesporu zajistí nabídka pohonu všech kol zdarma. Toto atraktivní SUV navíc výrazně zlevnilo. Například solidně vybavený mocel ve verzi Titanium Plus s naftovým motorem 2.0 TDCi AWD (150 k) pořídíte již od 599.000,- Kč. Základní model EcoSport Trend koupíte od 1. dubna 2019 od 379.900,- Kč, což je o 60 tisíc korun méně než doposud. Největším SUV modelem v nabídce značky u nás je Ford Edge. Ten je především zajímavou alternativou k mnohdy dražším vozům od prémiové konkurence.  

Právě Ford Edge dostal v rámci modernizace dva nové vznětové dvoulitry s označením EcoBlue. Motory posílily na 140 kW resp. 175 kW v rámci varianty se dvěma turbodmychadly. U nás se zatím Ford Edge nabízí pouze s výkonnější pohonnou jednotkou. Právě silnější dvoulitr se nově chlubí osmistupňovým automatem s hydrodynamickým měničem, který nahradil původní šestistupňový Powershift. Zajímavostí je, že klasický volič automatické převodovky nahradil otočný e-Shifter. Díky tomu vzniklo v okolí ovladače více místa. Všechny vozy mají poháněné obě nápravy, s příchodem slabšího dvoulitru pak lze očekávat i variantu s předním pohonem.  

Vzhledově se omlazený model chlubí novou šestiúhelníkovou maskou chladiče, užšími světlomety a upravenými nárazníky. Předním ani zadním světlometům nechybí moderní full LED technologie. Zajímavé je, že z nabídky pro náš trh zcela zmizely základní výbavové stupně. V současnosti se vůz nabízí pouze v ST line a luxusní výbavě Vignale.

Novinkou je také integrovaný modem FordPass a samozřejmostí je i bezdrátové nabíjení. Komunikaci s řidičem má na starost systém SYNC 3 s osmipalcovou dotykovou obrazovkou. Ve výbavě dále nechybí digitální přístrojový štít, vyhřívání předních a zadních sedadel a také prémiový audiosystém Bang & Olufsen. Cestující vpředu si navíc mohou dopřát i funkci odvětrávání sedadel. Podrobnější informace vám přineseme v některém z našich redakčních testů.

Tým AUTOiNDEX.cz

Fotogalerie

Autoinzerce:
Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -