Ford Driving Skills for Life – bezplatné zdokonalovací kurzy pro mladé řidiče do 24 let

Články
30.08.2019

F T G

Ford Driving Skills for Life – bezplatné zdokonalovací kurzy pro mladé řidiče do 24 let

Do České republiky se po úspěšné loňské premiéře vrací program bezplatných zdokonalovacích kurzů pro mladé řidiče do 24 let s cíle vypěstovat bezpečné návyky za volantem. Právě u této skupiny řidičů jsou totiž dopravní nehody v Evropě nejčastější příčinou jejich úmrtí.

Celý projekt s názvem Ford Driving Skills for Life (DSFL) je programem, který také výrazně podporuje porozumění mezi řidiči a cyklisty v přeplněných ulicích velkých měst. Kurzy budou probíhat v pátek 6., sobotu 7. a v neděli 8. září 2019 na polygonu v Hradci Králové. V loňském roce proběhla tato akce jako dvoudenní na letišti v Brně – Tuřanech, a protože zájem byl větší než celková kapacita, prodloužilo se letos DSFL na tři dny a tentokrát se odehraje na Polygonu S-Drive v Hradci Králové.

Jak celá akce v praxi probíhá? Zájemci se v kurzech v malých skupinách učí, jak rozpoznat nebezpečné situace a jak bezpečně ovládat vůz. Jde přitom nejen o řešení krizových situací, na něž autoškola mladé řidiče většinou nepřipraví, ale také třeba o to vyzkoušet si, jak nebezpečné je psát SMS při jízdě nebo jak se na silnici bezpečně chovat k cyklistům. To všechno si téměř 600 frekventantů vyzkouší na vlastní kůži během tří dnů pod dohledem zkušených instruktorů a odborníků z oblasti bezpečnosti silničního provozu.

Podle slov Martina Linharta, ředitele vnější komunikace Fordu Česká republika, po absolvování autoškoly snadno podlehneme dojmu, že už všechno umíme. Skutečností však je, že nezkušení řidiči dělají často ukvapená nebo přímo špatná rozhodnutí a v nebezpečných situacích nedokážou vždy správně zareagovat. V programu DSFL si proto tito mladí řidiči rozšíří své znalosti a schopnosti, aby byli na silnici jistější, ohleduplnější a hlavně bezpečnější.

Účastníci kurzů DFSL si zde vyzkoušejí i program virtuální reality „WheelSwap“. Řidiči i cyklisté se jeho prostřednictvím mohou přesvědčit, že bezohledná jízda může ostatní účastníky provozu přinejmenším vylekat, ale také ohrozit na zdraví nebo dokonce na životě. První studie naznačují, že po absolvování programu své chování v provozu upravila většina účastníků. Novinkou pro letošní rok bude také nácvik techniky zvané „holandský hmat“, která zajišťuje, že neotevřete dveře vozu přímo do cesty předjíždějícímu cyklistovi.

V letošním roce probíhá Driving Skills for Life celkem ve 43 státech po celém světě včetně USA, Ománu, Spojených arabských emirátů nebo Thajska. Jenom v Evropě se akce zúčastní 8000 mladých lidí z celkem 16 států, zahrnuta je i Česká republika.  Náklady na evropskou část DSFL letos překročí 20 milionů dolarů. Řidiči ve věku 18 až 24 let, kteří mají zájem si zlepšit své řidičské dovednosti velmi zajímavou a zábavnou formou se tedy mohou jednoduše zaregistrovat na webu www.forddsfl.cz a zde také získají další informace k vlastní účasti na Polygonu S-Drive v Hradci Králové.

Tým AUTOiNDEX.cz

 

Fotogalerie

Autoinzerce:
Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -