V pondělí otevřou prodejci nových i ojetých vozidel

Články
19.04.2020

F T G

V pondělí otevřou prodejci nových i ojetých vozidel

Vláda ČR pokračuje v uvolňování omezení a nyní přišla řada na autobazary a prodejce nových vozidel. Ty mohou otevřít již v pondělí 20.4.2020. Autobazary se tak mohou pokusit alespoň částečně dohnat ztráty z počátku hlavní prodejní sezony.

Prodejci nových i ojetých vozidel museli stejně jako řada jiných uzavřít své provozovny a prodejní plochy v souvislosti s postupem nákazy Covid-19. Pandemie koronaviru sice ještě není zcela zažehnána, zatím to ale vypadá, že je v České republice pod kontrolou a situace se mírně zlepšuje. V souvislosti s tím česká vláda postupně uvolňuje některá opatření ve snaze opět roztočit kola ekonomiky.

V pondělí 20.4.2020 se tak otevřou prodejny nových vozidel, ale i autobazary. Právě prodejcům ojetin již hlavní sezona začala, kvůli koronaviru ale museli zavřít a tak přišli o nejsilnější část prodejní sezony. Samozřejmě bude třeba zajistit vhodné podmínky pro zájemce o ojeté vozy a v tomto směru mají nemalou výhodu velcí prodejci.

Jejich velká prodejní plocha umožní lepší pohyb zájemců o vozidla, aniž by se museli potkávat. Výhodu mají i v početnějším personálu, který může zajistit rychlejší odbavení zákazníků. Nakupování u velkých obchodníků by tak mělo být z hlediska ochrany zdraví bezpečnější a bezproblémové.

„Rozhodnutí vlády samozřejmě vítáme. Přichází ve chvíli jinak vrcholící sezóny obchodování s ojetými vozy. Příští týden ukáže, zda lidé uskuteční své odložené nákupy aut, která jsou v současné době nejbezpečnějším způsobem dopravy. Budeme věřit, že ekonomické dopady na domácnosti nebudou zásadní, a že ztráty, které jsme utrpěli za poslední měsíc, a které nás ještě necelý týden čekají, v maximální možné míře doženeme. Na otevření jsme připraveni. Vozy jsou vydezinfikované, personál je vybaven ochrannými prostředky. Stejně tak jsou vydezinfikovaná naše autocentra, kterých jsou po celé republice přes dvě desítky. V showroomech AAA AUTO budou mít zákazníci k dispozici dezinfekci, ochranné rukavice a dostatek osobního prostoru, aby nebyli nablízku ostatním,“ uvedla Karolína Topolová, generální ředitelka a předsedkyně představenstva AURES Holdings, provozovatele sítě autocenter AAA AUTO.

Jak moc se prodejcům ojetin podaří dohnat ztráty se ale teprve ukáže. Do prodejů totiž může promluvit i zhoršená ekonomická situace těch motoristů, jejichž pracovní odvětví nebo podnikání bylo pandemií koronaviru postiženo. Následující týdny prozradí více.

Fotogalerie

Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -