Peugeot 3008 získal ocenění Red Dot Award 2024

Články
15.04.2024

F T G

Peugeot 3008 získal ocenění Red Dot Award 2024

Značka Peugeot má další ocenění Red Dot Award za vynikající design. Získal ho nový Peugeot 3008 v kategorii „Produktový design“. Mezinárodní odbornou porotu složenou z 39 členů přesvědčil zejména svou dynamickou siluetou fastbacku, novou přední částí a bohatou výbavou. Také předchůdce modelu Peugeot 3008 byl oceněn stejnou trofejí, a to v roce 2017. Red Dot Award 2024 modelu 3008 je už devátým oceněním značky v historii této ankety.

Matthias Hossann, šéfdesignér značky Peugeot: „Těší mě, že nový design vozu Peugeot 3008 získal ocenění Red Dot Award. Peugeot 3008 v sobě spojuje kreativitu a odvahu značky Peugeot a ztělesňuje veškeré její hodnoty. Přepracovat model Peugeot 3008 znamenalo modernizovat jeho image a sladit dynamický design a optimální efektivitu díky siluetě fastback. Toto ocenění dokazuje, že se kreativita našeho týmu vyplatila.“

Peugeot 3008 nabízí nový, moderní a efektivní design exteriéru. Chromované prvky byly odstraněny, místo nich se používají lakované díky v odstínu Šedá Meteor na předním a zadním nárazníku a Černá Orbital na krytech zrcátek a spodní linii oken.

Přední část vozu zahrnuje kompletně přepracované světlomety a masku chladiče koncipovanou kolem znaku Peugeot. Díky postupně odstíněné barvě splývají tyto prvky s karoserií. Kompaktní světlomety s novou technologií Pixel LED jsou zabudovány do tenkého pásu obepínajícího celou přední část a automaticky přizpůsobují světelný paprsek podmínkám na silnici, čímž zajišťují optimální viditelnost.

Dokonale vyvážené proporce dodávají vozu Peugeot 3008 ladný tvar. Vůz v elektrické verzi je jedním z nejkompaktnějších v kategorii 100% elektrických SUV segmentu C, a přitom nabízí dostatek prostoru pro cestující i zavazadla.

Nový Peugeot 3008 ustoupil od typicky SUV charakteru svého předchůdce a představil se jako SUV fastback. Silueta vozu byla zmodernizována pomocí „plovoucího“ spoileru, který zvýrazňuje křivku karoserie a zároveň optimalizuje aerodynamiku. Velkorysá zadní část nabízí dynamický styl, podtržený světelným podpisem ve tvaru tří drápů. Nový Peugeot 3008 je k dispozici v odstínech Modrá Obsession, Modrá Ingaro, Bílá Okenite, Černá Perle, Šedá Artense a Šedá Titane.

Nový Peugeot 3008 je prvním modelem značky, který je vybaven novým systémem Peugeot Panoramic i-Cockpit®. Plovoucí 21palcová panoramatická obrazovka s vysokým rozlišením vytváří na palubě vzrušující a sofistikovaný vizuální efekt. Je do ní zabudován digitální přístrojový panel a velký centrální dotykový displej. LED ambientní osvětlení lze přizpůsobit v osmi různých barvách. Odráží se v elegantním dekorativním obložení z hliníku, které sahá po celé šířce palubní desky a výplní dveří.

 

Fotogalerie

Autoinzerce:
Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -