Subaru B9 Tribeca - první jízdní dojmy (NOVINKA)

Novinky
06.05.2008

F T G

Subaru B9 Tribeca - první jízdní dojmy (NOVINKA)

Jako jedni z prvních novinářů jsme měli možnost vyzkoušet netrpělivě očekávané SUV od Subaru s modelovým označením Tribeca. Stejné jméno nese i exkluzivní čtvrť v americkém New Yorku, podle které byl automobil pojmenován. A jaké jsou první dojmy z této avizované novinky

 

Bezesporu originálnímu exteriéru dominuje lichoběžníková příď, jejíž maska evokuje siluetu letadla. Zajímavostí také je, že až sedmimístný vůz s délkou 4857 mm nápadně připomíná luxusní model Cayenne od Porsche a to především při pohledu zepředu.

Hlavním prvkem interiéru je velmi pohledný středový panel, není se co divit, vždyť právě díky vnitřnímu ztvárnění automobilka Subaru získala prestižní ocenění v rámci této modelové řady.

Líbily se nám především dobře slícované jednotlivé díly středového panelu a neposlední řadě také vysoká kvalita použitých materiálů.

Postrádali jsme naopak volant seřiditelný ve dvou směrech, který poněkud limituje pozici řidiče při jízdě. Za příplatek je k dispozici třetí řada sedadel, kterou lze v případě potřeby sklopit, čímž vznikne rovná podlaha rozměrného prostoru pro zavazadla.

Konečně máme příležitost usednout do 1925 kilogramů těžkého vozu a vydat se na krátkou zkušební jízdu. Pod kapotou je slyšet typický zvuk šestiválcového třílitrového boxeru známého především z výkonného Subaru Legacy.

V tomto SUV od Subaru motor disponuje nejvyšším výkonem 180 kW při 6600 ot./min, křivka točivého momentu pak vrcholí hodnotou 297 Nm při 4200 ot./min.

Díky těmto parametrům je solidní jízdní dynamika samozřejmostí a to téměř ve všech režimech. Stálý pohon všech kol rozděluje točivý moment mezi přední a zadní nápravu v poměru 45 : 55 %.

Při jízdě posádka ocení především výborné odhlučnění a to hlavně při vysokých rychlostních průměrech na dálnici. Dále nás překvapila kvalita brzdové soustavy s konstantním účinkem i při opakovaném brzdění stejně jako minimální náklony karosérie při svižném průjezdu zatáčkou.

Pro náš trh bude Tribeca k dispozici ve dvou úrovních výbavy s tím, že nejvyšší provedení Executive se bude na přání dodávat i v sedmimístné verzi.

Ceny pro jednotlivé úrovně výbavy jsou následující: B9 Tribeca 3.0 Comfort, 5-ti místná (1.229.000 Kč), B9 Tribeca 3.0 Executive, 5-ti místná (1.378.800 Kč), B9 Tribeca 3.0 Executive, 5+2 místná (1.449.800 Kč).

Tým AUTOiNDEX.cz

Fotogalerie

Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -