Společnost A.M.T. mobil otevřela v Praze reprezentativní showroom BMW

Články
30.08.2009

F T G

Společnost A.M.T. mobil otevřela v Praze reprezentativní showroom BMW

V Kolbenově ulici na pražském Černém Mostě vyrostl nový prodejní komplex BMW hned vedle centra Jaguaru a Land Roveru. Při této příležitosti byly představeny hlavní novinky modelového roku 2007. Zákazníci tak v novém prodejním centru o celkové ploše 400 m2 naleznou kompletní služby...

Zákazníci tak v novém prodejním centru o celkové ploše 400 m2 naleznou kompletní služby, zahrnující prodej nových automobilů a motocyklů, autorizovaný servis, prodej náhradních dílů a originálního příslušenství. Služby budou dále doplněny lifestyle obchodem a příjemným barem s občerstvením.

V rámci slavnostního otevření avizovaného showroomu si mohli příznivci značky a odborná veřejnost prohlédnout například inovované BMW řady 1, které vyjíždí s designovými změnami a přepracovaným interiérem.

Hlavní novinkou této řady je ale třídveřové provedení, které ještě více zdůrazňuje sportovní potenciál tohoto automobilu. Zatímco u pětidveřového hatchbacku je patrné spíše praktické pojetí, třídveřový vůz s prodlouženými bezrámovými dveřmi vyloženě láká k dynamické jízdě.

Další konstrukční novinky se nacházejí také pod kapotou a to konkrétně v rámci čtyřválcových modelů 118i a 120i. Nechybí ani nová generace dvoulitrového turbodieselu. Mnoho pozornosti rovněž přitahovalo BMW řady 3 Convertible vybavené pevnou skládací střechou. Tento otevřený čtyřmístný automobil je poprvé v historii vybaven právě střechou z lehkých kovů.

Její ovládání je plně automatické a trvá pouhých 22 sekund. Nová konstrukce střechy zajišťuje nižší hlučnost a to především ve vyšších rychlostech. Drobné úpravy týkající se zejména exteriéru a interiéru proběhly také na vozech modelových řad 5 a X3.

Středem zájmu se stala i nová generace automobilu BMW X5, která je nyní ještě více robustnější a prostornější. Nechybí ani nejmodernější prvky jako například Head-Up displej, aktivní řízení nebo vylepšený systém sdruženého ovládání iDrive.

Po krátké praktické zkušenosti s modelem X5 vybaveným vidlicovým osmiválcem o objemu 4,8 l musíme uznat, že jeho nejvyšší výkon 355 koní poskytuje relativně těžkému automobilu obdivuhodnou dynamiku. Ocenili jsme také účinnou brzdovou soustavu, zajišťující bezpečné zpomalení vozu s pohotovostní hmotností 2305 kilogramů. Další podrobnosti ohledně prezentovaných modelů přineseme v některém z našich redakčních testů.

Tým AUTOiNDEX.cz

Fotogalerie

Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -