Peugeot 308 - invaze z Francie pokračuje (NOVINKA)

Novinky
06.05.2008

F T G

Peugeot 308 - invaze z Francie pokračuje (NOVINKA)

Další generace oblíbeného hatchbacku Peugeot 307 právě přijíždí do České republiky s velmi povedeným designem navazujícím na úspěšné ztvárnění předchozího modelu. V rámci oficiální prezentace této novinky zdůraznili představitelé značky několik charakteristických atributů avizovaného vozu.

 

Těšili jsme se především na krátké svezení s tímto novým hatchbackem nižší střední třídy, které potvrdilo několikrát vyzdviženou kvalitu zpracování. V interiéru byly opravdu použity vysoce kvalitní materiály, jenž výrazně zlepšují celkový dojem z automobilu.

Zvědaví jsme pouze na kvalitu slícování, která se projeví až po několikaměsíčním náročném provozu na českých komunikacích. Na první pohled je jasné, že vůz navazuje na předchozí generaci, jenž v minulosti zaznamenala velký úspěch.

Nový model Peugeot 308 narostl ve všech směrech a je o 74 mm delší a o 58 mm širší než jeho předchůdce. Ve prospěch jízdních vlastností navíc hovoří nejen snížení karosérie o 12 milimetrů, ale v neposlední řadě také vyztužená přední náprava.

Větší rozměry automobilu jsou pochopitelně znát zejména v interiéru, který posádce nabízí více prostoru pro kolena a v také v oblasti ramen. Potěší i objem zavazadlového prostoru 442 litrů. Nové zážehové pohonné jednotky podporuje kvalitní motormanagement vycházející ze spolupráce PSA a BMW.

Jedná se o agregát 1.4 l s výkonem 70 kw a dva motory o objemu 1.6 l s atmosférickým plněním (88 kw) a přeplňováním (110 kw). V rámci vznětových pohonných jednotek využil Peugeot osvědčené agregáty 1.6 HDI (66 kW) a (80 kw), chybět nebude ani „dvoulitr“ s nejvyšší výkonem 100 kilowatů.

Vlastní jízda se zážehovou variantou 1.6 16V VTi na nás zanechala pozitivní dojem. Líbilo se nám odhlučnění interiéru stejně jako stabilita automobilu v zatáčkách. Podvozek „třistaosmičky“ je příjemně tuhý, sedadla jsou v porovnání s vozy německé konkurence spíše měkčí.

Netrpělivě očekávaná informace o ceně nového Peugeotu 308 rovněž byla příjemným překvapení. Základní cena třídveřové varianty s motorem 1.4 16V činí 414 900,- Kč. Pětidvéřové provedení je pak o 20 000 Kč dražší. V základní výbavě však nechybí čtyři airbagy, elektricky ovládaná přední okna nebo centrální zamykání.

Tým AUTOiNDEX.cz

Fotogalerie

Autoinzerce:
Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -