Ženeva II. - doplňující přehled novinek

Články
05.03.2011

F T G

Ženeva II. - doplňující přehled novinek

(Ženeva - 2.3.2011) V následujícím článku Vám přinášíme doplňující přehled nejzajímavějších novinek letošního autosalonu v Ženevě.

V následujícím článku Vám přinášíme doplňující přehled nejzajímavějších novinek letošního autosalonu v Ženevě.

Opel Zafira Tourer Concept nabízí ve své kategorii MPV skutečně akční design. Na přídi se inspiroval výrobce elektromobilem Volt, zaujme klínovitý profil a doširoka roztažená záď. Za pozornost stojí zaoblené do střechy plynule přecházející čelní sklo na které navazuje obří střešní okno z polykarbonátu. Vůz je dlouhý 4,7 metrů a Opel z hlediska pohonu nejvíce počítá se zážehovým maloobjemovým čtyřválcem podobně jako je oblíbený u vozů VW Touran nebo Ford C-Max. Nová zafira má sedm sedadel, které lze díky vypracované variabilitě různě kombinovat a nechybí celá řada doplňků ještě zvýrazňující pohodlí a bezpečnost. Zákazníci se rozhodně mají na co těšit.

Ford B-Max je dalším konceptem kompaktního MPV. Jeho podoba do sériové výroby se již nemá moc změnit a zaujmou zejména zadní dveře. Ty se otvírají odsunutím do strany a vzniká prakticky neomezený přístup do zadní části vozu. Také Ford pro tento model připravuje nové úsporné motory EcoBoost a překvapit má i jízdními vlastnostmi.

Alfa Romeo 4C je skutečně stále v obležení návštěvníků a patří mezi to nejhezčí na letošní ženevské přehlídce. Kompaktní kupé má uprostřed umístěný čtyřválec 1750 TBI s přeplňováním a výkonem přes dvě stě koní. Pohon zabezpečují zadní kola. Výrobce hovoří o hmotnosti 850 kg a to je ve srovnání s často až nadbytečně těžkou konkurencí skvělý parametr. Alfa Romeo 4C má být již v příštím roce k mání také na našem automobilovém trhu.

Jaguar XKR-S je historicky nejsilnější vůz této značky, má upravený podvozek a ještě propracovanější aerodynamiku. Přeplňovaný motor V8 zajišťuje výkon 550 koní a točivý moment 680 Nm stačí na 300 km/hod a stovku za 4,2 sekundy. Novinka má hliníkový podvozek, zesílené brzdy a kompletně přepracovanou příď. Nová jsou i dvaceti palcová kola nebo spoiler na hraně víka zavazadlového prostoru. Také v černém interiéru je nový multifunkční volant a luxusní kožené sedačky s výrazným bočním vedením a integrovanými hlavovými opěrkami.

Tým AUTOiNDEX.cz

Fotogalerie

Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -