V testech vítězí NOKIAN

Články
20.03.2011

F T G

V testech vítězí NOKIAN

Finský výrobce zimních a letních pneumatik Nokian Tyres se stále častěji objevuje jako vítěz automobilových testů ve srovnání s konkurenčními značkami. Za tímto úspěchem především stojí výzkum v drsných podmínkách Finska, které poskytují skutečně ideální podmínky pro dlouhodobý vývoj nových typů a dezénů.

Podle slov Milana Hybše, ředitele Nokian ČR je jedním z významných ukazatelů ekologie hodnota valivého odporu automobilového pláště. V tomto směru je příkladná ekologická pneumatika Nokian V, která výrazně šetří spotřebu paliva. Podle měření časopisu Auto Bild se jedná o 0,43 litrů na 100 kilometrů.

Tento výrobek má také vynikající nadstandardní bezpečnost na mokrém povrchu. Podrobné zkušební testy hovoří o přesnosti reakcí vozidla na mokré vozovce, vysoké bezpečnosti při vzniku aquaplaningu nebo krátké brzdné dráze na mokrém povrchu.

Vysokorychlostní pneumatiku Nokian Z G2 dokonce prestižní automobilový klub ADAC klasifikoval jako velmi vyváženou pneumatiku s vynikajícími vlastnostmi jak za mokra, tak i při jízdě po suché vozovce. Také výsledky měření dynamických jízdních vlastností ji řadí mezi jednu z nejlepších ve srovnání s konkurenčními výrobky.

Podobně je hodnocena i pneumatika Nokian H, která v loňském testu letních plášťů velmi dobře uspěla prakticky u všech hodnotících kritérií. V nabídce tohoto výrobce jsou i kvalitní pneumatiky pro terénní a SUV vozidla ve všech běžných rozměrových kategoriích. Více na www.nokiantyres.cz

Tým AUTOiNDEX.cz

Fotogalerie

Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -