Shell nabízí úsporu paliva

Články
14.06.2011

F T G

Shell nabízí úsporu paliva

Renomovaný výrobce a distributor pohonných hmot firma Shell právě v těchto dnech v síti českých čerpacích stanic mění název své standardní nabídky. Dosud prodávaný Natural 95 a Diesel Extra mění název na Shell FuelSave Natural 95 a Shell FuelSave Diesel.

Tyto paliva mají ušetřit až jeden litr na nádrži, kdykoliv natankujete při zachování stávající ceny. Hodnocení předpokládá natankování alespoň padesáti litrů paliva a může být odlišné v závislosti na typu vozidla, jízdních podmínkách a stylu jízdy.

Tato nová nabídka je výsledkem intenzivního vývoje a zavedení unikátní technologie SEI (Shell Efficiency Improver), díky které se snižuje spotřeba paliva. U zážehových motorů pomáhá Shell FuelSave Natural 95 snížit ztráty energie v motoru snížením odporu zejména v okolí pístního kroužku, tedy v oblasti kde je snížená schopnost olejového mazání.

Technologie u paliva pro vznětové motory Shell FuelSave Diesel umožňuje efektivnější vznícení směsi a spalování oproti běžné naftě. Navíc nové pohonné hmoty účinněji chrání před vznikem usazenin uvnitř motoru a tak zvyšují celkovou účinnost.

Odborníci této firmy současně upozorňují na význam zachování všech základních pravidel jízdy. Jedná se především o plynulou jízdu, používání vhodných rychlostních stupňů a včasného řazení nebo omezení chodu motoru při volnoběhu. Významný vliv má i tlak v pneumatikách, často zbytečné jízdy se střešními nosiči a v neposlední řadě pravidelné výměny vzduchového filtru. Při dodržení všech zásad včetně použití nového úspornějšího paliva může být výsledek pro mnohé řidiče skutečně příjemným překvapením.

Tým AUTOiNDEX.cz

Fotogalerie

Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -