Europ Assistance - v zimě je nejlepší prevence

Články
05.12.2011

F T G

Europ Assistance - v zimě je nejlepší prevence

Společnost Europ Assistance právě v těchto dnech oznámila předpoklady pro letošní zimní sezonu 2011-2012. Zkušenosti v meziročním srovnání jenom potvrzují více než dvojnásobný růst počtu asistenčních zásahů.

Automobilová asistence v loňském zimním období zaznamenala přes 7500 případů a 39 % z nich byly nehody. Z hlediska přijatých hovorů byl nejextrémnějším měsícem loňský prosinec. Právě v tomto období bylo jen za automobilovou část odbaveno téměř 10 700 přijatých hovorů. Europ Assistance zajistila pomoc všem automobilistům v nouzi právě díky své připravenosti na zimní sezonu.

Vzhledem k počasí se v tomto nejnáročnějším období nejčastěji zasahuje v alpských zemích. Nejvíce asistenčních zásahů bylo realizováno v Německu a Rakousku, následované Itálií, Francií a Maďarskem. Hlavní příčinnou je dopravní nehoda, následuje porucha motoru a nefunkční akumulátorová baterie. Častým problémem se stává zamrzlá nafta, vandalismus a defekt pneumatiky.

Na letošní sezonu je Europ Assistance ještě lépe připravena. Zavedla nový unikátní systém pro koordinaci pomoci a díky němu mají dnes dispečeři v centrále nové aktuální informace zanesené přímo v interním mapovém systému. Upozorňují na nepříznivé povětrnostní podmínky v daných oblastech a tak je možné dle konkrétní situace celý záchranný zásah co nejvhodněji upravit. Součástí je i přehled dopravních nehod a celé řady dalších omezení na silničních komunikacích v okruhu zásahu.

Společnost spolupracuje s půjčovnami automobilů s mezinárodní působností v zemích EU, které zajistí v případě nouze náhradní vozidla. Výhodou je zastoupení Europ Assistance ve všech alpských zemích s možností rychlé pomoci při jakémkoliv dopravním nebo zdravotním problému včetně poskytnutí všech informací ještě před vlastní cestou.

Pro motoristy je jedním z hlavních preventivních opatření dostatečná příprava automobilu na zimu. Co radí odborníci? U vozidel s naftovým pohonem se jednoznačně vyplatí přidání aditiv do palivové nádrže. Nezbytné je doplnění nemrznoucí směsi do chladiče nebo ostřikovačů čelního skla. Samozřejmostí by také měla být kontrola stavu autobaterie, použití zimních pneumatik, ověření stavu stěračů a povinné výbavy. Často pomůže i rozmrazovač zámků, sněhové řetězy stejně jako mobilní telefon s roamingem a nabíječkou, uložené číslo na asistenční službu, reflexní vesta nebo teplé oblečení. Doporučují se i přikrývky pro spolujezdce včetně jídla a pití v termosce.

Aby řešení případné pojistné události probíhalo bez problémů, je třeba mít zajištěné vhodné pojištění vozidla, nejlépe s připojištěním asistenčních služeb. Program pro motoristy AutoCare s územní platností po celé Evropě dnes zahrnuje vysoký finanční limit v případě události, pomoc non-stop-24hodin denně, neomezené čerpání programu a také asistenční službu se specializovanou sítí dodavatelů.

Pojistný program lze sjednat rychle a jednoduše přes internet, stačí jej aktivovat i týden před chystanou cestou. Díky vhodnému pojištění a nejlépe s připojištěním asistenčních služeb lze řešit prakticky všechny vzniklé pojistné události bez větších problémů.

Tým AUTOiNDEX.cz

Fotogalerie

Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -