Nový Citroen C4 startuje novou éru (NOVINKA)

Novinky
22.02.2015

F T G

Nový Citroen C4 startuje novou éru (NOVINKA)

Ještě více se přiblížit k zákazníkovi a nabídnout mu nejenom příznivější cenu ale i komplexnější servisní a finanční služby, to je dnes nová filozofie francouzského Citroënu. Právě v tomto duchu přistoupili konstruktéři k modernizaci oblíbené C4, která se ve světě úspěšně prodává již od roku 2010.

Nový uživatel modernizované C4 jistě ocení jízdní komfort, který dokáže odfiltrovat nerovnosti vozovky a zachovat potěšení z jízdy. Dobré odhlučnění, pohodlná sedadla s volitelným odstínem nebo panoramatické střešní okno s elektricky ovládanou clonou se starají o příjemné prostředí v kabině. Vedle elektronického rozdělovače brzdného účinku nechybí v základní výbavě ani systém pro nouzové brzdění a systém ITC spojený s ESP.

Kompaktní rozměry se nezměnily: délka 433 cm, šířka 179 cm a výška 149 cm. Rozvor vozu 261 cm, zadní dělená sedadla a také objem zavazadlového prostoru 408 litrů s možností rozšíření na 1180 litrů podstatně zvyšují užitné vlastnosti modelu. Vůz je vybaven přední nápravou typu pseudo-McPherson, novou zadní nápravou s deformovatelnou příčkou a hydraulickým řízením s elektrickým čerpadlem.

Z exteriéru snad nejvíce zaujmou nové světlomety s denními světly s LED diodami, které mají nový tvar a tím i světelný podpis. Zadní světla s 3D efektem dobře zapadají do celkového vzhledu víka zavazadlového prostoru tohoto kompaktního vozu. Vedle řady nových chromovaných prvků za pozornost stojí i nová sedmnáctipalcová kola Miami. V nabídce je celkem devět odstínů karoserie včetně dvou zcela nových, šedé Galet a šedé Platinum.

Modernizovaná C4 díky použití nových technologií zjednodušuje a zpříjemňuje cestování. Asi tím nejpodstatnějším je nový dotykový sedmipalcový displej, který spojuje několik funkcí. Vedle nastavení většiny parametrů vozu má dotykovou navigaci, zobrazuje omezení rychlosti četně zobrazení dalších dopravních informací. Řidič pomocí ní může volit co nejúspornější trasu, plně využívat možností hands free sady s využitím technologie Bluetooth nebo rozsáhlé funkce media.

Pro klidné a snadné řízení je ve voze k dispozici systém hands free přístupu a startování, systém Intelligent Traction Control,usnadňující jízdu na povrchu se zhoršenou přilnavostí, asistent Hill Assist pro rozjezd ve svahu nebo varování před neúmyslným opuštěním jízdního pruhu včetně systému sledování mrtvého úhlu. Za příplatek jsou k dispozici i mlhové světlomety s funkcí přisvícení do zatáček.

Nová řada Citroënu C4 používá zcela nové motory plně vyhovující předpisu Euro 6. Jde o dva benzinové motory Pure Tech 110 s manuální převodovkou a PureTech 130 s automatickou převodovkou EAT6 včetně systému Stop Start. Tato nová řada přeplňovaných tříválcových benzinových motorů snižuje emise a až o jednu čtvrtinu spotřebu.

Motor PureTech 110 s manuální převodovkou poskytuje výkon 81 kW při 5500/min a točivý moment 205 Nm při spotřebě 4,7 l/100 km a emisích 110g CO2/km. Motor PureTech 130 S&S s automatickou převodovkou EAT6 dosahuje výkonu 96 kW při 5500/min, točivý moment je 230 Nm při 1750 /min a spotřeba 4,8 l/100 km. Nová automatická šestistupňová převodovka EAT6 nejnovější generace především výrazně rychleji řadí.

Pro zájemce o dieselové motory je nyní v nabídce pohonná jednotka BlueHDi 100 s manuální převodovkou, BlueHDi 100 S&S s manuální převodovkou a BlueHDi 120 S&S s manuální šestistupňovou převodovkou. Při objemu 1560 cm3 dosahují tyto agregáty výkonu 73 kW při 3750/min (Blue HDi 100) a 88 kW při 3500/min (BlueHDi 120). Při 1750/min bylo dosaženo točivého momentu 254 Nm u motoru BlueHDi 100 s manuální převodovkou a 300 Nm u motoru BlueHDi 120 S&S s manuální šestistupňovou převodovkou při spotřebě paliva 3,6 l/100km.

Nová C4 se nyní nabízí ve čtyřech úrovních výbavy: Live, Live Edition, Feel a Feel Edition Akční ceny začínají na 339 000 Kč a podle dřívějších zkušeností dovozce předpokládá převážný zájem o vyšší stupně výbav, které zahrnují prakticky všechny prvky a systémy pasivní a aktivní bezpečnosti. Příkladem je velmi dobře vybavený úsporný model C4 1.6 BlueTech HDi 100 MAN se zajímavou cenou 394 900 Kč a prodlouženou zárukou na 5 let. Další informace přineseme v redakčním testu.

Tým AUTOiNDEX.cz

Fotogalerie

Autoinzerce:
Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -