Subaru Outback 2015 výrazně zmodernizoval (NOVINKA)

Novinky
06.04.2015

F T G

Subaru Outback 2015 výrazně zmodernizoval (NOVINKA)

Originální japonská značka Subaru připravila pro letošní rok řadu zajímavých překvapení. Prvním z nich je inovovaný Outback, který skutečně dospěl a budoucí majitelé právě těchto modelů s pohonem všech kol a originálním motorem se rozhodně mají na co těšit.

Již pátá generace tohoto vozu s koncepcí crossoveru, kterých bylo od roku 1995 vyrobeno téměř pět miliónu kusů, získává stále více příznivců. Řada dalších výrobců kopíruje úspěšnost tohoto křížence klasického kombi s terénním vozem. Představený model s klasickým pohonem všech kol a motorem boxer je dnes ve zcela novém provedení aerodynamičtější, méně hlučný, má lepší ovládání a v interiéru zaznamenal řadu převratných novinek.

Nový Outback trochu narostl do délky (+25 mm) a šířky (+20mm) při zachování své světlé výšky 200 mm. Větší je i základní zavazadlový prostor, který v současnosti činí 512 litrů. Zmodernizovaná maska chladiče společně s hlavními světlomety se blíží sedanu Legacy, kapota je hliníková a na spodu nechybí bytelné ochranné plasty.

Použitím nových materiálů a optimalizací vlastností podvozku se výrazně zvýšila aktivní a pasivní bezpečnost. K potlačení náklonů karoserie přispěla vyšší tuhost celé konstrukce a úprava nosných míst zavěšení kol. Představený Outback má snížené těžiště a bylo dosaženo vyšší kvality jízdy při zachování komfortních vlastností podvozku.

Novinka vedle soustavy pohonu Symmetrical AWD nabízí i systém X-MODE umožňující optimální zlepšení jízdních vlastností na špatných a kluzkých cestách prostřednictvím integrovaného řízení motoru, pohonu všech kol, brzdové soustavy a dalších funkcí. Nechybí ani pomocník pro sjíždění svahů udržující stabilní bezpečnou rychlost v extremnějších podmínkách.

Při srovnání se starší generací asi největší dojem udělá interiér. Nové použité materiály společně s kvalitním zpracováním stejně jako zcela nové přístroje a sedmipalcová dotyková obrazovka jsou asi tím hlavním. Skutečně kvalitních detailů však najdeme celou řadu. Vedle tříramenného volantu nebo výplní loketních opěrek uživatelé také ocení široká a pohodlná sedadla s dostatečně dlouhým sedákem, který dobře drží.

Do výbavy se poprvé dostává asistenční systém EyeSight. Jeho součástí je adaptivní tempomat, systém sledování jízdních pruhů a únavy řidiče a hlavně systém automatického nouzového brzdění. Díky této převratné novince zvládne vozidlo rozeznat překážky před vozem a samo zastavit na suchém povrchu až z rychlosti 50 kilometrů v hodině.

Tvar a velikost objektů před autem sledují dvě stereokamery umístěné za čelním sklem v oblasti zpětného zrcátka. Vidí na 110 metrů v rozsahu 35 stupňů a snímají trojrozměrný obraz okolí včetně dopočítávání vzdálenosti od objektů. Analýzu obrazu také využívá systém automatického brzdění. Kamery slouží i pro systém varování před vyjetím z jízdního pruhu.

Z hlediska motorizace je v nabídce atmosferický benzinový čtyřválec boxer 2498 ccm, max. výkon 129 kW/175 k, max. točivý moment 235 Nm, nejvyšší rychlost 198 km/h, zrychlení 0-100 km/h za 10,2 s. Druhou možností je přeplňovaný naftový čtyřválec boxer 1998 ccm, 110 kW/150 k, 350 Nm s nejvyšší rychlostí 200 km/h a zrychlením 9,7 s. Pro obě varianty splňující emisní normu Euro 6 se nabízí převodovka s plynule měnitelným převodem Lineartronic popř. u dieselu šestistupňová manuální převodovka.

Výrazně zmodernizovaný Subaru Outback je nabízen ve třech výbavách Active, Comfort a Sport s možností volby dvou uvedených motorizací a převodovek. Dovozce navíc poskytuje prodlouženou záruku na 5 let/ 200 000 km včetně asistenčních služeb. Ceny nového Subaru Outback začínají na 939 000 Kč. Další informace o tomto zajímavém modelu přineseme v našem redakčním testu.

Tým AUTOiNDEX.cz

Fotogalerie

Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -