Supersportovní Lamborghini se vrací do Česka

Novinky
06.05.2015

F T G

Supersportovní Lamborghini se vrací do Česka

Za přítomnosti Stephana Winkelmanna, prezidenta a generálního ředitele společnosti Automobili Lamborghini S.p.A. bylo v dubnu 2015 otevřeno české zastoupení značky Lamborghini, a tak se i tato prestižní ikona luxusních italských vozů s vizionářským a čistým stylem opět dostává na náš trh.

Nový autorizovaný prodejce Lamborghini Praha se sídlem na pražském Smíchově v prostorách společnosti Porsche Inter Auto CZ nabídne v současnosti kompletní řadu modelů Lamborghini a exkluzivní řadu výstavních modelů Collezione Automobili Lamborghini v showroomu pro čtyři auta. Servisní zařízení společnosti bude poskytovat záruční a pozáruční opravy a služby na dvou místech a chybět nebude prodej náhradních dílů a příslušenství.

Součástí otevření pobočky Lamborghini v Praze byla prezentace luxusního sportovního vozu Aventador LP 750-4 Superveloce. „Nová přítomnost Lamborghini v Praze představuje náš závazek vůči našim zákazníkům na tomto slibném trhu,“ řekl Stephan Winkelmann. „Jsem velmi rád, že náš nový vůz Aventador Superveloce byl uveden na trh v České republice. Naši zákazníci zde mají tuto značku rádi pro svou nejmodernější technologii a design.“

Nové Lamborghini Aventador LP 750-4 Superveloce se zvýšeným výkonem, nižší hmotností, lepší aerodynamikou a inovativní technologií má supersportovní provedení, dynamickou nadřazenost a výjimečnou precisnost zpracování. Jeho hmotnost byla dále snížena o 50 kg díky zvýšenému použití lehkých slitin, včetně významného použití uhlíkových vláken. Výkon V12 motoru s atmosférickým sáním byl zvýšen na 552 kW (750 koní). To má za následek poměr výkonu k hmotnosti 2 kg na jednu koňskou sílu. Superveloce zrychluje z 0 na 100 km/h za 2,8 sekundy a dosahuje maximální rychlosti vyšší než 350 km/h.

Společnost Automobili Lamborghini byla založena v roce 1963 a sídlí v Sant\'Agata Bolognese v severovýchodní Itálii, od roku 1998 je součástí skupiny Volkswagen. Loňská produkce přesáhla dva a půl tisíce vozů a podílí se na ní téměř 1200 zaměstnanců. Lamborghini Huracán LP 610-4, který měl svou světovou premiéru na ženevském autosalonu v roce 2014, je nástupcem kultovního vozu Gallardo a svou inovativní technologií a vynikajícím výkonem nově definuje jízdní vlastnosti luxusního super sportovního vozu.

Modely Aventador LP 700-4 v provedení Coupé a Roadster, představují významný milník ve světě V12 luxusních super sportovních vozů. Se svými 129 obchodními zastoupeními po celém světě vytvořila značka Lamborghini za více než půl století ucelenou řadu mimořádných, exkluzivních osobních vozů, které zahrnují modely 350 GT, Miura, Countach, Diablo, Espada, Murciélago, a také několik vozů limitované série, jako například Reventón, Sesto Elemento a Aventador J. Vozy Veneno Coupé, Egoista a Veneno Roadster byly vyrobeny v roce 2013 při příležitosti 50. výročí založení značky.

V Česku je dnes registrováno zhruba sto vozů této prestižní značky včetně veteránů, nové zastoupení by jich chtělo ročně prodávat deset až patnáct kusů. Již jsou objednány dva desetiválcové modely Lamborghini Huracán s cenou okolo šesti miliónů korun. Připraveni jsou i tři v Itálii speciálně vyškolení mechanici, hodina práce stojí tři a půl tisíce korun. Aktuální dodací lhůty jsou několikaměsíční. Podle slov generálního ředitele Lamborghini prodávají sny a ne produkty. Sám vlastní vůz této prestižní značky, ale běže k pracovním cestám používá Audi RS6.

Tým AUTOiNDEX.cz

Fotogalerie

Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -