Nový Citroen Berlingo - důraz na praktičnost (NOVINKA)

Novinky
21.06.2015

F T G

Nový Citroen Berlingo - důraz na praktičnost (NOVINKA)

Jedním z nejúspěšnějších vozů francouzského Citroënu je bezesporu model Berlingo. Od zahájení výroby v roce 1996 postupně prošel celou řadou inovací a změn a dnes opět modernizuje. O jeho úspěchu také svědčí téměř 2,9 milionů prodaných vozů. V aktuální nabídce je rodinná osobní verze Multispace nebo stále oblíbený víceúčelový užitkový automobil.

Letošní zásadní proměna se zaměřila na design, nové technologie, aktivní bezpečnost a snížení provozních nákladů použitím nových motorů včetně příznivého vlivu na životní prostředí. Zájem o tento praktický model v posledním období u nás vzrostl téměř o třicet procent, uživatelé požadují do nového Berlinga výkonnější pohonné jednotky především v dieselovém provedení včetně vyšší úrovně výbavy.

Exteriér novinky zaujme novou čelní maskou, řešením nárazníků a nově umístěnými denními světlomety s LED diodami, které společně s přepracovanou mřížkou masky chladiče zvýrazňují vzhled vozu. Nabídka se rozšířila o dvě nové barvy, šedou Acier a hnědou Moka. Nové řešení dává vozu moderní a dynamický charakter v duchu značky Citroën.

Interiérový komfort a pohodu ve verzi Multispace poskytuje výbava zahrnující pohodlná sedadla, komfortní odpružení, nové látky pro čalounění nebo otvírací okno zadního víka. Druhá řada sedadel nabízí tři samostatná sedadla, která lze snadno vyjmout. Nechybějí ani odkládací přihrádky, z nichž za zmínku stojí střešní prostor Modutop. Celkový objem úložných schránek je v závislosti na verzi až 170 litrů.

Citroën Berlingo je dlouhý 438 cm a má ve své kategorii největší rozvor 273 mm. Přínosem u tohoto modelu byla vždycky užitná hodnota a samozřejmě skvělé využití obestavěného prostoru. Nejde jen o zavazadelník nabízející 675 litrů v základním uspořádání, nýbrž i o prostor pro kolena cestujících sedících ve druhé řadě o délce 245 mm. A pokud zadní lavici demontujete, získáte kufr o velikosti 3000 litrů.

V interiéru zaujme nový dotykový displej o úhlopříčce sedm palců. Zahrnuje nejen navigaci a také přenáší obraz z parkovací kamery. Rovněž dokáže zobrazovat údaje displeje mobilního telefonu díky technologii Mirror Screen. Manévrování usnadňuje parkovací asistent. Ještě více bezpečnosti vůz nabídne od listopadu, kdy bude k dispozici systém automatického brzdění, snižující riziko střetu v nízkých rychlostech.

Nový Citroën Berlingo v užitkové verzi je k dispozici ve dvou různých délkách, L1 (až 370 cm) a L2 (až 410 cm) a maximální nákladový prostor 4,1 m3 umožňuje naložení dvou europalet. Díky inteligentnímu přístupu přes boční posuvné nebo zadní asymetrické dvoukřídlé dveře, které se otevírají v úhlu 180° je manipulace s nákladem snadná a bezpečná. Díky výbavě Extenso lze modulovat řešení kabiny z hlediska přepravy osob i konkrétního nákladu.

V aktuální nabídce jsou čtyři dieselové a dva benzinové motory, které již splňují normu Euro 6. Jedná se o motor 1.6 BlueHDi 75 s manuální převodovkou 4,3 l/100 km a 113 g CO2, BlueHDi 100 s manuální převodovkou 4,3 l/100 km, BlueHDi 100 S&S s pilotovanou šestistupňovou převodovkou ETG6 4,2 l/100 km a 109 g CO2 motor BlueHDi 120 S&S s manuální šestistupňovou převodovkou: 4,4 l/100 km a 115 g CO2. V benzinové verzi se nabízí hnací agregát 1.6 VTi 98 MAN a 1.6 VTi 120 MAN.

Katalyzátor SCR umístěný před filtrem pevných částic s aditivem je jediný systém následného zpracování výfukových plynů, který dokáže snížit emise NOx až o 90 % a současně o 4 % snížit emise CO2. Látka Adblue® je uložena v 17litrové nádrži v zadní části vozu. Tento objem vydrží na 20 000 km. Doplnění se provádí zcela jednoduše, hrdlem dostupným zvenku vozu, vedle hrdla palivové nádrže.

Aktuální nabídka nového Citroënu Berlingo Multispace je ve čtyřech úrovních výbavy: LIVE, FEEL, XTR a SHINE. Ty nejvyšší nabízí vedle automatické klimatizace i sedmipalcový dispej a celou řadu dalších prvků, které nejenom zvyšují pohodlí a praktičnost, ale také aktivní a pasivní bezpečnost. Aktuální akční cenová nabídka začíná na 314 900 Kč a plně vybavené Berlingo s bohatou výbavou díky akční ceně lze dnes pořídit za cenu okolo 400 tisíc Kč. Další informace přineseme v redakčním testu.

Tým AUTOiNDEX.cz

Fotogalerie

Autoinzerce:
Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -