Peugeot Partner omládl a zmodernizoval (NOVINKA)

Novinky
07.07.2015

F T G

Peugeot Partner omládl a zmodernizoval (NOVINKA)

Dvacet let od první premiéry v roce 1996 a právě o Partnera je až překvapivě stále velký zájem. Představuje totiž nejenom praktickou osobní dodávkou pro řemeslníky a stavbaře. Jeho osobní verze Peugeot Tepee díky své variabilnosti a praktičnosti plně uspokojí mnoho rodin s dětmi při outdoorových výletech nebo na aktivní dovolené.

Dnešní vzhled tohoto modelu trochu ustoupil užitkovosti a postupně dostal rozhodě zajímavý vzhled. Nové masce dominuje černá mřížka zakončená hluboko v předním nárazníku a předek zdobí i chromový rámeček. Atraktivnosti přispěly také nově tvarované hlavní světlomety a další detaily exteriérového vzhledu.

Nový Peugeot Partner dnes může mít dle úrovně výbavy i denní diodová světla a mlhovky. Osobní rodinná verze Tepee také zůstává, stejně jako oplastovaný model Outdoor s bočními airbagy a trojicí samostatných sedadel vzadu. Téměř až sedmimístný Tepee lze pořídit v bílé barvě, dále v červené, modré a pěti odstínech šedé, osmipaprsková šestnáctipalcová kola jsou za příplatek.

Hodně se změnilo z hlediska technologií ovládání. Tou nejpodstatnější změnou asi je sedmipalcový dotykový displej, pomocí kterého se ovládá rádio, navigace s harddiskem, hlasové ovládání, propojení s mobilem včetně MirrorScreen nebo Apple CarPlay a nechybí jack a USB zdířky.

Elektronické asistenty zastupují detekce překážek a samočinné brzdění, které je schopné vůz zastavit do 30 km/h. V rozšířené nabídce nechybí parkovací čidla a couvací kamera. Systém Grip Control s vypínatelnou stabilizací zvyšuje trakci na nezpevněném povrchu (sníh, terén, písek). Pro zájemce se bude dodávat i Partner s pohonem všech kol. V základní výbavě je ABS, stabilizace, kontrola tlaku v pneumatikách nebo pomocník pro rozjezd do svahu, za příplatek je dnes k dispozici skutečně pestrá výbava.

Z hlediska motorizace bude u tohoto modelu postupně k dispozici celkem šest benzínových (VTi) a dieselových (BlueHDi) motorů s výkony od 75 k do 120 k, které splňují emisní normu Euro 6. Z benzinových provedení se jedná o agregát 1.6 VTi 98 k s manuální 5stupňovou převodovkou, emise od 148 g CO2/km nebo motor 1.6 VTi 120 k s manuální 5stupňovou převodovkou, emise od 151 g CO2/km.

Motory BlueHDi zaručují díky lepšímu točivému momentu a vyššímu výkonu maximální požitek z jízdy. Přispívá k tomu i manuální šestistupňová převodovka ve verzi BlueHDi 120 k. Motor 1.6 BlueHDi 100 k S&S navíc emituje v rámci svého segmentu nejméně CO2 (109 g/km). Vybrat si bude postupně možné z motorů 1.6 BlueHDi 75 k s manuální 5stupňovou převodovkou nebo provedení 1.6 BlueHDi 100 k opět s manuální 5stupňovou převodovkou.

Agregát 1.6 BlueHDi 100 k S&S je s robotizovanou 6stupňovou převodovkou ETG6 a čtvrtou možností výběru je motor 1.6 BlueHDi 120 k S&S s manuální 6stupňovou převodovkou. V nabídce nechybí Partner Electric s emisemi 0 g CO2/km a výkonem 67 k a dojezdem 170 km. Na elektrické hnací ústrojí a baterii je nyní záruka 8 let nebo 100 000 km.

Osobní verze Peugeotu Partner Tepee se nabízí ve čtyřech úrovních výbavy: Access, Active, Allure a Outdoor. Aktuální akční ceny začínají na 335 000 Kč a dobře vybavený model s automatickou klimatizací, parkovacím asistentem, mlhovkami nebo hliníkovými šestnáctipalcovými koly lze pořídit okolo 400 tisíc korun.

Ještě příznivější jsou ceny u užitkových verzí, které u provedení L1 s motorem 1.6 VTi 98k MAN začínají na 259 900 Kč. Kratší provedení Furgon L1 a delší Furgon L2 lze pořídit s výbavou Access nebo Active a také zde nechybí vedle klimatizace řada účelných doplňků nebo možností variabilního řešení kabiny. V nabídce je také verze polokombi L2. Další informace přineseme v našem redakčním testu.

Tým AUTOiNDEX.cz

Fotogalerie

Autoinzerce:
Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -