Nový Renault Kadjar - větší přidaná hodnota (NOVINKA)

Novinky
07.07.2015

F T G

Nový Renault Kadjar - větší přidaná hodnota (NOVINKA)

Francouzský Renault se tentokrát dobře strefil do segmentu, který na trhu stále roste. Právě v těchto dnech totiž uvádí v ČR na trh svojí poslední novinku Renault Kadjar ve verzích s pohonem přední nápravy nebo všech kol. Tento crossover segmentu C, který spojuje to nejlepší ze světů vozidel SUV, kombi a z vyšších segmentů překvapí originálním vzhledem, řadou vyspělých elektronických systémů nebo pestrou nabídkou výbavy.

Novinka vyniká typickým akčním vzhledem ve spojení s elegantními křivkami. Mírně prohnuté boky spolu s mohutnými sloupky podtrhují dynamičnost vozu. K celkovému elegantnímu vzhledu přispívají i disky kol z lehkých slitin o rozměrech 17 a 19 palců. Vůz je dlouhý 4449 mm a široký 1836 mm, vysoký 1607 mm při světlé výšce 200 mm. Karosérii nechybí černé lemy blatníků, podélné střešní lišty nebo ochrany podběhů kol. Základní prostor pro náklad je 527 litrů, po sklopení sedadel se tento objem téměř ztrojnásobí.

V prostorném a prosvětleném interiéru se budete cítit skutečně dobře. Kvalitní materiály, propracovaně tvarovaná sedadla s dobrým bočním vedením, to jistě ocení každý uživatel. Díky systému Easy Break se speciálními madly umístěnými uvnitř zavazadlového prostoru lze odblokovat a automaticky sklopit opěradla zadních sedadel. Zavazadlový prostor umožňuje dvě polohy díky vyjímatelnému dnu. První volbou je vysoká poloha, ve které dno tvoří rovný povrch nebo nízká poloha pro maximální objem zavazadlového prostoru.

Hlavní displej přístrojové desky nabízí čtyři různé režimy zobrazení v pěti volitelných barvách, kde si lze vybrat podle individuálních požadavků. Novinka je vybavena zcela novým multimediálním a navigačním systémem R-Link 2 s online připojením, nabízejícím intuitivní a individualizovatelnou konektivitu, která byla poprvé představena na novém Espace. Nechybí také praktické ovládání hlasem, vše je nyní plně v češtině. Příplatkový audiosystém značky Bose se sedmi reproduktory a subwooferem vytváří ve voze špičkovou zvukovou scénu.

Zásluhou zvýšené světlé výšky a dvěma režimům pohonu 4x4 a 4x2 se Kadjar osvědčuje také v obtížnějších provozních podmínkách. Řidič volí mezi úsporným režimem pohonu pouze předních kol 2WD nebo systémem Auto, kdy se automaticky přenáší točivý moment a rozděluje výkon mezi všechna čtyři kola. Další možností je použití režimu 4WD Lock, který funguje do rychlosti 40 km/h a slouží pro jízdu na povrchu s nízkou adhezí jako je písek, bláto nebo sníh. Zde je pohon rozložen mezi přední a zadní nápravu v poměru 50 : 50.

V rámci volitelné výbavy je v nabídce aktivní nouzový brzdový asistent (AEBS) v rozsahu 30 až 140 km/h, systém varování před opuštěním jízdního pruhu (aktivní nad 70 km/h) nebo systém sledování mrtvého úhlu. Další ze systémů Easy Park Assist nejprve pomůže řidiči najít parkovací místo s použitím snímačů měřících dostupný prostor a následně při parkovacím manévru zcela přebere řízení. Systém zajišťuje tři způsoby parkování: podélné, šikmé a kolmé. Pokud je detekován sklon svahu vyšší než pět procent jízdu usnadní asistent rozjezdu do kopce. Nechybí ani systém rozpoznávání dopravních značek s varováním o překročení povoleného rychlostního limitu.

Motory montované do nového Kadjaru řady Energy jsou spolehlivé a úsporné. Kromě systému Stop & Start s rekuperací energie při brzdění zahrnují nejmodernější technologie v oblasti snížení tření. Vstřikovací systémy pokročilé generace spolu s turbokompresory s nízkou setrvačností umožňují dosáhnout optimální výkon a spotřebu paliva.

V aktuální nabídce je dnes dieselový motor o zdvihovém objemu 1461 ccm Energy dCi110 (81 kW) s manuální šestistupňovou převodovkou popř. automatickou dvojspojkovou převodovkou EDC se spotřebou 3,8l/100km Výkonnější varianta o zdvihovém objemu 1598 ccm Energy dCi130 (96 kW) je nabízena s manuální šestistupňovou převodovkou a používá se pro modely s pohonem 4x4. Také benzinový motor TCe 130 o zdvihovém objemu 1197 ccm a výkonu 96 kW je díky turbodmychadlu mimořádně výkonný a úsporný. Všechny pohonné jednotky splňují emisní normu Euro 6.

Nový Renault Kadjar se nabízí ve čtyřech úrovních výbavy: LIFE, ZEN, INTENS a BOSE v cenách od 489 900 Kč. Za pozornost rozhodně stojí aktuální limitovaná nabídka Premiere Edition s motorem Energy dCi 130 a pohonem 4x4 za akčních 729 900 Kč, která zahrnuje skutečně bohatou výbavu. Další informace o novém Renaultu Kadjar přineseme v našem redakčním testu.

Tým AUTOiNDEX.cz

Fotogalerie

Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -