Rodinné kombi pro náročné - (Ženeva 2004)

Články
06.05.2008

F T G

Rodinné kombi pro náročné - (Ženeva 2004)

Výhradní český dovozce mnichovské automobilky zahájil ve druhém čtvrtletí prodej vozu BMW řady 5 Touring. Tento vůz jsme si měli možnost prohlédnout již na ženevském autosalonu stejně jako ostrý koncept M5, jehož premiéra se pravděpodobně uskuteční společně s netrpělivě očekávaným BMW řady 1 v druhé polovině roku.

Nové kombi jsme si měli možnost prohlédnout na ženevském autosalonu stejně jako ostrý koncept M5, jehož premiéra se pravděpodobně uskuteční společně s netrpělivě očekávaným BMW řady 1 v druhé polovině roku.

Pětkové kombi patřilo mezi jeden z nejsledovanějších exponátů výstavy. Potvrdila se dobrá práce konstruktérů, jejíž výsledkem je právě tento elegantní rodinný automobil.

Zadní část je méně výstřední než u sedanu a subjektivně působí lepším dojmem. Dostatečný vnitřní prostor zajišťují rozměry 4880 x 1850 x 1490 mm. Objem zavazadlového prostoru je udáván hodnotou 535 l.

Zajímavostí je, že se přes větší rozměry oproti předchozímu modelu podařilo díky použití hliníkových prvků snížit hmotnost vozu téměř o 50 kilogramů. Líbila se nám možnost samostatného otevírání zadního skla, což je u vozů této kategorie praktické. Vůz bude vybaven stávající nabídkou motorů v provedení sedan včetně nového naftového 525d se vstřikováním Common Rail, který díky použití bezúdržbového filtru pevných částic splňuje normu Euro4. Pohonná jednotka nabízí výkon 130 kW při 4000/min. Maximální hodnota točivého momentu je úctyhodných 400 Nm.

Stejně jako sedan bude i BMW řady 5 Touring vybaven moderním bezpečnostním systémem zajišťujícím stabilitu (DSC). Dalším prvkem je pokrokové aktivní řízení, které díky absenci mechanické vazby mezi volantem a koly automaticky mění strmost řízení podle okamžitých jízdních podmínek.

Nemalému zájmu motoristické veřejnosti se také těšil koncept „ostré zbraně“ M5. Nádherně osvětlený box zdůrazňoval sportovní charakter avizovaného konceptu, který by se měl v tomto provedení objevit v sériové produkci.

Tým AUTOiNDEX.cz

Fotogalerie

Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -