Renault a Dacia 2016 - ofenzíva pokračuje (NOVINKA)

Novinky
14.02.2016

F T G

Renault a Dacia 2016 - ofenzíva pokračuje (NOVINKA)

Minulý rok se francouzskému Renaultu i Dacii dařilo nejen na celosvětovém, ale i na českém trhu. Podle slov ředitele společnosti Renault ČR Zdeňka Grunta skupina Renault (značka Renault + Dacia) v roce 2015 prodala více než 2,8 miliónů vozů a Renault tak zůstává první francouzskou značkou ve světě.

V České republice se jenom v loňském roce prodalo 9857 Renaultů (+29%) a 11074 Dacií (+ 13%). Největší podíl na těchto výsledcích mají vozy Clio a Captur, zájem je o malé Twingo stejně jako kategorii MPV zastoupenou vozy Scenic/Grand Scenic. Novými modely v roce 2015 byl crossover Espace, menší crossover Kadjar a sedan Talisman. Výrazně také vzrostl zájem o lehké užitkové vozy této značky včetně podvozků Master, který se stal oblíbeným základem pro valníky a skříňové nástavby N1.

Podobné úspěchy v ČR zaznamenala i sesterská značky Dacia. V letech 2004 až 2015 se jich jenom u nás prodalo 51332 kusů a již druhým rokem je třetí nejprodávanější značkou soukromé klientele. Za loňský rok mají na tom největší podíl oblíbené modely Duster, Dokker, Logan MCV a Sandero. Trvalý zájem je i o vozy Dokker VAN, Logan nebo Lodgy. Výrazný vliv na tyto dynamické prodejní výsledky má rozvoj servisní sítě skupiny Renault a všestranná péče o zákazníky.

V roce 2016 se především můžeme těšit na nový Renault Mégane čtvrté generace. V našich prodejnách bude již od poloviny února pro případné zájemce připravena cenově velmi zajímavá uváděcí limitovaná edice Méganu s motory Energy TCe100 nebo Energy dCi 110. Ve výbavě těchto prvních 120 vozů nebude chybět automatická klimatizace, rádio MP3 Bluetooth, hands free karta, disky kol z lehkých slitin o rozměrech 16 palců nebo LED denní svícení Edge. Za pozornost stojí dešťový a světelný senzor, elektricky ovládaná okna vepředu i vzadu, kožený volant, mlhovky a v neposlední řadě plnohodnotná rezerva.

Nový Mégane se bude dodávat v pěti stupních výbavy LIFE, ZEN, INTENS, BOSE a GT. Z hlediska motorizace bude zákazník volit z pěti zážehových motorů o výkonu 115 až 205 koní nebo pěti vznětových pohonných jednotek o výkonu 90 až 165 koní. Sportovní verze Mégane GT přitom bude praktickým vozem pro každý den a chybět nemá ani aktivní řízení všech kol. Již koncem února český dovozce zveřejní všechny technické a provozní zajímavosti o této novince včetně kompletního přehledu cen.

Na co se ještě můžeme těšit v roce 2016 u těchto dvou stále oblíbenějších značek na našem trhu? Vedle nového Mégane u stávajících modelů především dalšího rozšíření nabídky motorizace a výbavy. Například Twinga s převodovkou EDC, vozy Captur a Kadjar s novými motory nebo model Talisman Grandtour. V druhé polovině roku bude představen vůz Twingo ve sportovní verzi, modernizované Clio, nový Mégane Grandtour nebo nový Scénic a Grand Scenic.

Také oblíbená značka Dacia představí hned na jaře pro vozy Sandero, Logan, Logan MCV s motorem 0,9 Tce pilotovanou převodovku. Během roku transversální limitovaná série Dacia OPEN na všech osobních vozech přinese zejména náhradu výbavy Ambiance, nový atraktivní vzhled a další výbavu navíc. Představí se i verze s klimatizací a rádiem za atraktivní ceny a nová bude i tmavě hnědá metalická barva. Zákazníci, kteří si letos vyberou z pestré nabídky modelů vozů skupiny Renault, se tedy rozhodně mají na co těšit.

Tým AUTOiNDEX.cz

Fotogalerie

Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -