Africa Eco Race - Tomeček po 2. etapě ve vedení

Motorsport
03.01.2019

F T G

Africa Eco Race - Tomeček po 2. etapě ve vedení

Závod ve stopách původní Rallye Dakar má za sebou dvě etapy. Mezi kamiony se dostal do vedení Tomáš Tomeček s Tatrou. Na motocyklu jedoucí Lukáš Kvapil se ale ve druhé etapě propadl startovním polem.

Tomáš Tomeček s kamionem Tatra dokončil první etapu na skvělém třetím místě. Druhou etapu už vyhrál a posunul se tak do vedení v celkovém hodnocení mezi kamiony. Pozice druhé Tatry vedené po trati Petrem Čapkou je nyní na průběžném 43. místě. To znamená propad o pět míst.

Mezi motocykly je na čtvrtém místě Slovák Martin Benko. Dobře si vede také jeho krajan, zatím patnáctý Ján Zaťko. Oba jezdci po první etapě zrychlili a v celkovém pořadí si polepšili.

To bohužel neplatí pro Lukáše Kvapila z České republiky, k jehož partnerům se kromě jiných řadí i Mototechna, patřící pod křídla AAA AUTO. Mototechna týmu Lukáše Kvapila dodala několik doprovodných vozů.

Kvapil se v první etapě umístil na pěkném šestnáctém místě. Ve druhé etapě ale ubral a výsledkem byla až 37. pozice. „Duny byly šílený, jsem rád, že jsem v cíli,“ se pak objevilo na jeho facebooku. V celkovém hodnocení to znamená průběžné 35. místo. Nezapomínejme ale, že rallye je teprve na začátku a africký písek umí pěkně zamíchat pořadím.

Fotogalerie

Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -