Nový Citroen C-Crosser na českém trhu! (NOVINKA)

Novinky
20.09.2010

F T G

Nový Citroen C-Crosser na českém trhu! (NOVINKA)

Zbrusu nové SUV od francouzského citroenu se na našem trhu nabízí v ceně pod milion korun. Jedná se však o nejluxusnější provedení, verze s cenou do 800 tisíc by měla přijít o něco později. Není žádným tajemstvím, že novinka C-Crosser vychází ze spolupráce automobilek Mitsubishi a PSA...

 

Není žádným tajemstvím, že novinka C-Crosser vychází ze spolupráce automobilek Mitsubishi a PSA. Outlander od mitsubishi se představil jako první, po uvedení citroenu na trh očekáváme prezentaci Peugeotu 4007.

Po designové stránce subjektivně hodnotíme právě c-crosser jako nejpovedenější model z uvedeného trojlístku konstrukčně podobných SUV. Jeho velkou výhodou oproti outlanderu bezesporu je i moderní čtyřválec 2,2 l se vstřikováním common-rail pod kapotou.

Ten poskytuje vozu nejvyšší výkon 115 kilowatů a největší točivý moment 380 N.m. Avizovaná jednotka se má ale později objevit i ve zmiňovaném outlanderu stejně jako v Peugeotu 4007.

V rámci testovacích jízd jsme u citroenu zaznamenali komfortnější nastavení podvozkových prvků než tomu je právě u Mitsubishi Outlander. V zatáčkách je c-crosser překvapivě stabilní a řidiči tak poskytuje příjemné ovládání. Interiér poskytuje dostatek místa až pěti dospělým osobám, navíc lze využít dalších dvou „nouzových“ sedadel, jejichž opěradla se skrývají v podlážce zavazadlového prostoru.

Při zhoršených adhezních podmínkách bude bezesporu podporou elektronický systém pohonu všech čtyř kol. Řidič si může pomocí ovladače vybrat mezi jeho několika režimy. V záběru tak můžou být pouze kola přední nebo samozřejmě všechna čtyři. Pomocí volby „Lock“ se točivý moment přerozděluje mezi přední a zadní nápravou v poměru 40:60.

Citroen svým atraktivním c-crosserem sází na koncernovou spolupráci a neotřelý francouzský design, díky kterému by mohl právě s tímto SUV bodovat. Více informací na www.citroen.cz.

Tým AUTOiNDEX.cz

Fotogalerie

Autoinzerce:
Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -